onsdag 10. november 2010

Proteiner

Hensikt: I dette forsøke skal vi påvise hvilken matprodukter som har proteiner.


Utstyr:
Reagensglass
Vann
Sukker
Salami
Eggeplomme
Eggehvite
Mel
Melk
Biuret


Framgangsmåte: Først tok vi 7 reagensglass og tok litt av hvert matprodukt i den. Da hanne vi 7 forskjellige matvarer i 7 forskjellige reagensglass. Etterpå tok vi vann i de produktene som var faste, som sukker og mel. Da vi hadde gjort det tok vi litt biuret i hver av dei 7 reagensglassene.


Resultat: 


Melk - Inneholder proteiner
Eggeplomme - Inneholder ikke proteiner
Salami - Inneholder proteiner
Sukker - Inneholder ikke proteiner
Eggehvite - Inneholder proteiner
Vann - Inneholder ikke proteiner
Mel - Inneholder proteiner
 



 Melk og eggeplomme


Salami og sukker


Eggehvite og vann 


 Mel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar